Om Knives - Tools & Art

Knives - Tools & Art är en del av Jonas Vildmark. Här fördjupar jag mig i min passion för design och funktion hos knivar och andra eggverktyg. Namnet Knives - Tools & Art refererar till det faktum att en kniv kan vara lika mycket ett praktiskt verktyg som ett vackert konstverk. Du kan se Knives -Tools & Art som en hyllning till verktygsmakare världen över och ett uppslagsverk för kunskap, referens och inspiration.

I egenskap av samlare, skribent och instruktör, vad gäller vildmarksliv och eggverktyg, så har jag glädjen att få umgås med en mängd spännande verktyg i min vardag. Mina erfarenheter och personliga åsikter om dessa knivar, yxor och sågar vill jag gärna dela med mig av här i Jonas Vildmarks lilla knivhörna på nätet.
Inläggen här på Knives - Tools & Art kan börja bara som en bild och en speclista, sen fyller jag på inlägget med mer innehåll allt eftersom jag lär mig mer om respektive verktyg. Du får mer än gärna höra av dig om du sitter på kompletterande info om någon av knivarna. Eller om du bara vill dela med dig om någon rolig anekdot relaterad till just det verktyget. Eftersom allt innehåll här på Knives - Tools & Art på så sätt är levande, så vill jag rekommendera dig att kika förbi löpande för att följa alla informationsuppdateringar.

Som Knivsamlare sedan unga år har jag samlat på mig många objekt och god kunskap om branschen.
Som Maskiningenjör besitter jag kunskaper om Form, Material, Hållfasthet och Produktutveckling.
Som Bushcraftinstruktör ges jag många tillfällen att testa verktygen och utvärdera vad som fungerar bäst för mig.

Facebook, Twitter, Instagram och YouTube hittar du ännu fler av mina tips, bilder och filmer. Jag hoppas även att du gillar mina tidningsartiklar.

Specifikationer
Mina inlägg här på Knives – Tools & Art innehåller, förutom mina personliga åsikter, tekniska specifikationer. Specinformation om material hämtar jag oftast direkt från tillverkaren, men mått och vikter mäter jag själv upp. Om du har feedback och input som kan komplettera min text ytterligare så är du varmt välkommen att kontakta mig. Det finns alltid något nytt att lära sig om knivar och andra eggverktyg.
Copyright
Om inget annat nämns så är allt material (text, foto och film) som publiceras här på Knives - Tools & Art skapad och ägs av Knives - Tools & Art's och Jonas Vildmarks grundare och ägare Jonas Landolsi. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark omnämnas.

In English