Om Knives - Tools & Art

Hej! 
Just nu befinner du dig på en knivblogg kallad Knives - Tools & Art, vilken jag startade år 2011. Denna blogg var mycket aktiv fram till år 2019. Därefter övergick vi, Jonas Vildmark Bushcraftcenter, till att publicera våra texter, bilder och filmer om eggverktyg till vår Facebooksida kallad Edge Tools. Där kan du följa nyheter, användartips och inspiration rörande eggverktygen kniv, yxa och såg. 

Via Jonas Vildmark Bushcraftcenter erbjuder vi även kurser i BushcraftÖverlevnadJägarexamen och Motorsågskörkort med mera.

På vår hemsida Jonas Vildmark Bushcraftcenter finner du ytterligare information om våra kurser och verktyg. Där finner du även vår nya blogg som kan vara av intresse för dig som är intresserad av skogslivet och dess verktyg. 

Dock får Knives - Tools & Art tills vidare leva vidare här som ett uppslagsverk bestående av artiklar och tester vi genomfört mellan 2011-2019. Varma tack för ditt överseende med eventuellt brutna länkar vilka kanske ej längre är aktuella.

Väl mött! 
Jonas Landolsi 
Chefsinstruktör 
Jonas Vildmark Bushcraftcenter


------------------------------------------------------------------Knives - Tools & Art är en del av Jonas Vildmark. Här fördjupar vi oss i vår passion för design och funktion hos knivar och andra eggverktyg. Namnet Knives - Tools & Art refererar till det faktum att en kniv kan vara lika mycket ett praktiskt verktyg som ett vackert konstverk. Du kan se Knives -Tools & Art som en hyllning till verktygsmakare världen över och ett uppslagsverk för kunskap, referens och inspiration.

I egenskap av samlare, skribent och instruktör, vad gäller vildmarksliv och eggverktyg, så har Jonas Landolsi haft glädjen att få umgås med en mängd spännande verktyg i vardagen. Jonas erfarenheter och personliga åsikter om dessa knivar, yxor och sågar delar vi här i Jonas Vildmarks lilla knivhörna på nätet.

Artiklarna här på Knives - Tools & Art kan ibland börja med endast en bild och en speclista, sen fylls artikel på löpande allt eftersom handgriplig erfarenhet om det aktuella verktyget samlas in. Du får mer än gärna höra av dig om du sitter på kompletterande info om något av verktygen, som du vill dela med dig av. Eller om du bara vill berätta om någon rolig anekdot relaterad till just det verktyget. Eftersom allt innehåll här på Knives - Tools & Art på så sätt är levande, så rekommenderar vi dig att kika förbi löpande för att följa alla informationsuppdateringar.

Som Knivsamlare sedan unga år har Jonas samlat på sig många objekt och god kunskap om branschen.
Som Maskiningenjör besitter Jonas kunskaper om Form, Material, Hållfasthet och Produktutveckling.
Som Bushcraftinstruktör ges Jonas många tillfällen att testa verktygen och utvärdera vad som fungerar bäst för oss.

Facebook, Twitter, Instagram och YouTube hittar du ännu fler tips, bilder och filmer. Hoppas även att du gillar våra tidningsartiklar.

Specifikationer
Artiklarna här på Knives – Tools & Art innehåller, förutom personliga åsikter, även tekniska specifikationer. Specinformation om material hämtas oftast direkt från tillverkaren, men mått och vikter mäter vi själva upp. Om du har feedback och input som kan komplettera våra texter ytterligare så är du varmt välkommen att kontakta oss. Det finns som tur är alltid något nytt att lära sig om knivar och andra eggverktyg.
Copyright
Om inget annat nämns så är allt material (text, foto och film) som publiceras här på Knives - Tools & Art skapad och ägs av Knives - Tools & Art's och Jonas Vildmarks grundare och ägare Jonas Landolsi. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark omnämnas.


In English