Fällkniven NL2 Oden

Fällknivens Northern Light Series (NL) är en mycket imponerande linje knivar som förmedlar kraftfullhet med en smak av vårt vikingaarv. NL2 Oden är den näst största kniven i serien och det 6,5 mm tjocka och 200 mm långa knivbladet ger en robust huggare av världsklass. Det laminerade VG10-stålet tillsammans med den konvexa eggprofilen är ett väl beprövat koncept hos tillverkaren Fällkniven.

Just denna kniv har en speciell historia då den blev en del av Nicklas Lautakoskis överlevnadsäventyr i den internationella TV-produktionen Naked and Afraid. Utmaningen där bestod i att överleva 21 dygn helt naken ute i den australiensiska vildmarken endast utrustad med ett föremål. Nicklas valde att plocka med sig sin kära Oden, i kombination med sin positiva attityd, vilket resulterade i ett äventyr för livet. Du kan se mer om äventyret genom att klicka HÄR.Storleksjämförelse med ett par av fällknivensyskonen. 
Uppifrån och ned: NL2 Oden, A1 och F1.

De inledande bilderna i detta blogginlägg är tagna då kniven var ny. Bilderna nedan är tagna efter en månads hårt användande under Nicklas överlevnadsäventyr. Eggen har skärpts av Fri Tid efter hemkomst.


Specifikationer
Tillverkare: Fällkniven AB, svenskt familjeföretag med högsäte i Boden och produktion utomlands
Modell: NL2L Oden
Bladmaterial: Rostfritt Laminerat VG10 (HRC 59)
Bladlängd: 200 mm
Bladtjocklek: 6,5 mm
Eggprofil: Konvex
Knivlängd: 323 mm
Handtagsmaterial: Läder från oxe
Slida: Svart läder
Knivvikt: 380 g
Cirkapris: 5500 kr (Sverige 2016)

För att se mina övriga inlägg om Fällknivens produkter, klicka HÄR.

Välkommen att läsa om Jonas Vildmark Bushcraftcenters kurser i  Bushcraft,  Överlevnad,  Jägarexamen och Motorsågskörkort.