Hultafors Premium AxesFörra helgen, 9:e mars 2018, var det äntligen dags för Hultafors nya yxserie kallad Premium att få möta allmänheten. Premiärvisningen ägde rum parallellt i Tyskland på IWA OutdoorClassics och i Sverige på Explore på Stockholmsmässan.


Foto: Hultafors InstagramRedan den 1:a mars lanserades den nya hemsidan Hultafors Outdoor, där du finner mer information om de nya produkterna. Det värmer våra bushcrafthjärtan att Hultafors nu gör denna trevliga satsning på outdoorsegmentet.


Foto: hultaforsoutdoor.com


Den nya yxserien består av åtta modeller, varav sex av dem känns igen från den gamla Classic-serien. Skillnaden är att man nu lägger mer omsorg på Hultafors yxtillverkningshistoria och integrerar denna mer i förpackningen av de nya produkterna. Bland annat har man givit yxorna nya namn, som refererar till historiska personer och platser relaterade till tillverkaren. Dessutom har man adderat två nya yxmodell kallade Åby Forest Axe och Hult Splitting Axe . Bland de nya tillbehören ses bland annat en skärppuck med tillhörande läderhölster samt en praktisk läderlapp, vid namn Trekkers Little Helper, som kan nyttjas på många olika sätt, allt från sittunderlag och täljskydd till eldtändningshjälp. Andra delar som även hör till lanseringen av Hultafors Premium Axes är förbättringar av skaften och effektiviseringar i produktion som förbättrar tillverkningens miljöaspekter.


Hultafors Premium Åby Forest AxePå bilden ovan ses, från vänster, uppifrån och ned:
Wetterhall Throwing Axe
Hult Splitting Axe
Qvarfot Felling Axe
Åby Forest Axe
Ekelund Hunting Axe
Stålberg Carpenter Axe
Hultån Hatchet
Ågelsjön Mini Hatchet

Om du är nyfiken att kika närmre på Premiumserien så är du varmt välkommen till Bushcraftsöndag den 25:e mars 2018.

Vi ser fram emot att få återkomma med vidare input om respektive yxmodell i Premiumserien. Bland annat så planerar vi skriva en artikel om den nya yxserien i Vapentidningen.

Här följer en film som visar en snabb genomgång av de åtta yxmodellerna.
Välkommen att läsa om Jonas Vildmark Bushcraftcenters kurser i  Bushcraft,  Överlevnad,  Jägarexamen och Motorsågskörkort.

.