Viksåg Silky Super Accel 21

Sedan 1919 har Silky tillverkat sågar i Japan. Sedan 1991 har Grönyte-Konsult AB haft agenturen för Silkys sågar här i Skandinavien. Super Accel 21 är en av Silkys mellanstora hopfällbara sågar och i mitt senaste test av viksågar positionerade sig Super Accel i topp med avseende på kapkapacitet. Super Accel slogs endast av sitt större syskon Silky Ultra Accel 240 Curve. Du kan se mitt senaste viksågstest genom att klicka HÄR.
Super Accels handtag består av en aluminiumram med ett gummerat grepp. Hål för fånglina finns och bladspärren består av en tangentlösning som låser bladet då det fällts ut. Bladet har två olika uttag för spärren, vilket gör att jag kan låsa bladet i två olika vinklar beroende på vilken arbetsställning jag föredrar. Bladet är ej spärrat av bladspärren i infällt läge, men friktionen håller ändå bladet infällt på ett tryggt vis. Bladet fäster in i handtaget med ett väl dimensionerat skruvförband, vilket möjliggör bladbyte vid behov.
Jag har nu använt denna såg till och från sedan 2011 och jag är mycket nöjd med vad den presterar. Förutom god kapkapacitet så uppskattar jag Super Accels slimmade form och lätta aluminiumram.
Läs även gärna mina recentioner av Silky Pocket Boy 130 och Silky Ultra Accel 240 Curve.
Specifikationer
Tillverkare: Silky, Japan
Modell: Super Accel 21
Bladmaterial: Stål
Bladlängd: 207 mm
Bladtjocklek: 1,38 mm
Bladbredd: 36,25 mm
Tandning: 7,5/30mm
Utfälld längd: 436 mm
Hopfälld längd: 239 mm
Handtagsmaterial: Aluminium och gummi
Handtagstjocklek: 21,2 mm
Vikt: 200 g
Cirkapris: 405 kr (Sverige 2015)
Återförsäljare: Grönyte-Konsult

In English