Victorinox Tinker Small

Victorinox Tinker Small är en tvålagers SAK (Swiss Army Knife) som har ett mycket smidigt litet format, vilket kommit att bli en av mina absoluta EDC-favoriter.
Personligen har jag till vardags betydligt mer nytta av en stjärnmejsel än en korkskruv på mitt multiverktyg. Därför är jag glad för att Victorinox gjort denna egenskapsprioritering på vissa av sina modeller. Dock förvånar det mig att dessa modeller fortfarande är så pass få.

Under en längre period hade jag modellen Victorinox Hiker som favorit för tillfällen i vardagen som krävde ett diskret och smidigt multiverktyg. Men då Hiker är en trelagers SAK kunde den kännas aningen stor i lättare byxfickor. Då jag senare fick upp ögonen för Tinker Small, som är tunnare och dessutom aningen kortare, kände jag att den modellen bjöd på ett bekvämare EDC-bärande i fickan. Egenskapsmässigt är skillnaden mellan Hiker och Tinker Small att Tinker Small saknar sågblad.

12 trevliga funktioner i ett 54 g lätt verktyg, av det hopfällda formatet 14 x 84 mm, som kan hittas för runt 200-ingen.

Vi har anledning att återkomma med ytterligare fakta och reflektioner om detta trevliga verktyg.

Specifikationer
Specifikationer Tillverkare: Victorinox AG med tillverkning i Schweiz
Modell: Tinker Small, artnr: 0.4603
Mekanik: Multiverktyg med slipjoint
Bärsystem: Förslagsvis i fickan
Knivvikt: 54 g
Eggprofil: Full flatslipad dubbelegg (Full Flat Grind)
Bladmaterial: Rostfritt stål (X55CrMo14)
Bladlängd: 63 mm (långt blad), 39 mm (kort blad)
Bladtjocklek: 2,45 mm
Bladbredd:
Handtagsmaterial: ABS/Cellidor, rostfritt stål
Handtagstjocklek:
Knivlängd (stängd/öppen):
Cirkapris: (Sverige 2017)

Välkommen att läsa om Jonas Vildmark Bushcraftcenters kurser i  Bushcraft,  Överlevnad,  Jägarexamen och Motorsågskörkort.


In English