Karesuandokniven Stoera Àksu

Då Karesuandokniven började tillverka yxor av rostfritt stål blev jag självklart nyfiken. Efter att ha bekantat mig med lilla Karesuandokniven Unna Àksu blev jag ännu gladare då jag hörde att en större variant av yxan var på gång. Karesuandokniven Stoera Àksu är en välformad och kompetent liten yxa som smidigt hänger med i ryggsäcken, samtidigt som den är en riktigt trevlig slöjdyxa. Att den dessutom är fantastiskt vacker att se på är en uppskattad bonus.
Just nu långtidstestar Jonas Vildmark denna yxa så vi har anledning att återkomma med ytterligare fakta och reflektioner om verktyget.

Du kan läsa mer om Unna Áksu i en av mina artiklar i Vapentidningen, klicka HÄR.

Spännande nog ryktas det i skrivande stund om att ytterligare en ny variant av yxan är på ingång...


In English