Gerber E-Z Out
En av mina favoriter från Gerber. De har i E-Z Out lyckats balansera kvalitet och prislapp på ett mycket trevligt vis. Denna kniv har jag använt i över 10 år och det är en mycket bra allroundfällkniv som är lättmanuvrerad och behaglig att bära.
E-Z Out fanns även som ett mindre syskon, E-Z Out Jr, en trevlig liten kniv som jag även testat, men jag tycker att det är i denna större modell som designen mer kommer till sin rätt. I dag återfinns E-Z Out-konceptet bl.a. i modellen DPSF och Rescue, två taktiska modeller med sågtandad egg. E-Z Out kanske ej är den vackraste fällkniven i min samling, men den är en mycket god kompremiss mellan vikt, formgivning, robusthet och pris. Håller man bara eggen vass klarar E-Z Out det mesta.

Längd: 200 mm / 115 mm
Blad: 89 mm långt, 25 mm brett och 2,5 mm tjockt clip point-blad av ATS-34-stål
Vikt: 75 g
Handtag: Glasfylld polycarbonatnylon med gummiinlägg och en tip down fickklämma i metall

In English