Anonym Buck 110 kopia
De tillfällen då jag kommer över en anonymt tillverkad kniv som till en rimlig peng faktiskt levererar hyffsad kvalitet, går mina tankar till den lika anonyma hantverkaren. Med anonym menar jag att kniven ej är uppmärkt på något vis som kan avslöjar vem tillverkaren är, och var kniven är producerad. Denna robusta fällkniv är ett bra exempel på detta. Jag minns i dag ej vart den lilla butiken låg, men jag passerade den som hastigast under min militärtjänstgöring. Jag behövde en fällkniv och detta var den enda modell som butiksägaren kunde erbjuda. Kniven är ett uppenbart försök att kopiera den klassiska Buck 110 Folding Hunter. Även om denna kniv ej riktigt lever upp till sin förlagas höga kvalitet så blev den en trogen vän under min värnplikt. Den billiga kniven bjuder inte på något finlir eller finish men lock back-mekanismen är nästan helt tight och kniven gör sitt jobb väl. Bladet behöver skärpas ofta, men för den prislappen är det helt ok med mig.

Specifikationer
Bladmaterial: Rostfritt stål
Bladlängd: 96 mm
Bladtjocklek: 3,2 mm
Knivlängd: 128 mm / 225 mm
Handtagstjocklek: 15,2 mm
Knivvikt: 223 g
Totalvikt: 276 g (med hölster)
Ca. pris: 110 kr (Sverige 1995)

In English