Leatherman Surge
Surge är den helamerikanska tillverkaren Leatherman's tungviktare. Det är det kraftigaste multiverktyget de erbjuder och det märks inte minst på hur regäl tångfunktionen är på detta verktyg. Modellen innehåller två knivblad varav ett är ett sågtandat sheep foot-blad. Båda bladen har enhandsöppningsfunktion och fixeras med en liner-mekanism. Jag gillar Surge's robusthet. För ett antal år sedan då jag flyttade utomlands och in i en outrustad lägenhet behövde jag snabbt verktyg för att komma igång med mitt hemmafixande. Därför gick jag till närmsta butik och införskaffade mig denna Surge som fick tjänstgöra i de flesta sysslor; allt från matlagning till cykelmekning. Nu mer får detta verktyg i huvudsak följa med då jag är ute och jagar, för fältmessiga justeringar. Detta verktyg i 100% rostfritt stål innehåller över tjugo olika funktioner och levererades i ett nylonhölster. Om så önskas finns även läderhölster och en svarteloxerad variant av verktyget. Besök gärna Leatherman's hemsida för att se mer detaljerat vilka funktioner detta verktyg innehåller.

Clip point-blad: 79 mm långt och 2 mm tjockt blad i rostfritt 420 HC-stål
Sågtandat blad: 80 mm långt och 2 mm tjockt sheep foot-blad i rostfritt 420 HC-stål
Mått i stängt läge: 115 x 43 x 21 mm
Längd vid öppen tång: 177 mm
Vikt: 334 g (verktyg), 373 g (verktyg med hölster)

In English