Fiskars Grensåg med fast blad 123840

I mina sågtester så har alltid Fiskars hopfällbara sågar presterat mycket bra. Denna Fiskars-såg, med ett fast blad, är ett mycket intressant alternativ för tillfällen då jag känner att jag har tillräckligt med plats i, eller utanpå, min ryggsäck för att ta med mig en ickehopfällbar såg. Jag vill beskriva sågen som en grovtandad sticksåg med ett böjt SoftGrip-handtag, med tillhörande dränerad plastslida.
Det relativt långa sågbladet ger en mycket hög kapkapacitet, vilken en viksåg har svårt att mäta sig med. Dessutom är Grensåg 123840 lättare än flera av de större viksågarna. Du kan se mitt senaste viksågstest genom att klicka HÄR.
Sågens behagligt böjda handtag är utrustat med ett hål för fånglina om så önskas. Plastslidan är praktisk och lätt att rengöra. Dock är slidans snabbkopplingsögla, för infästning på bälte eller knapp, aningen vek, så jag föredrar som sagt att bära denna såg i eller på min ryggsäck.
Fiskars grensåg med fast blad är ett trevligt mellanting mellan en fullstorlekssåg och en viksåg.
Specifikationer
Tillverkare: Fiskars, finskt företag med tillverkning i Sydkorea
Modell: Grensåg med fast blad 123840
Bladmaterial: Rostfritt stål
Bladlängd: 325 mm
Bladtjocklek: 1 mm
Bladbredd: 39,7 mm
Såglängd: 499 mm
Totallängd (såg i slida): 502 mm
Handtagsmaterial: Hårdplast och gummi (SoftGrip)
Handtagstjocklek: 24 mm
Slidmaterial: Plast
Slidtjocklek: 2,25 mm
Slidvikt: 82 g
Sågvikt: 190 g
Totalvikt (såg och slida): 272 g
Cirkapris: 487 kr (Sverige 2015)

In English