Jula Grensåg 702047

För oss Skogsmullar så finns det ju en hel del kul att botanisera bland hos de nischade lågprisvaruhusen. Numera finns en större bredd av kvalité på dessa varuhus varor då man saluför olika prestandasteg på de flesta produkterna. I dag kan du se märkesprodukter sida vid sida med varuhusets egna något billigare varumärke. Denna viksåg är ett exempel på detta, det är Julas Grensåg 702047, som då jag köpte den år 2009 inte var brandad på något vis. Men samma såg finns att finna på Jula i dag brandad med Hard Head. En låg prislapp är inte alltid synonymt med en dålig kvalitet, och det är därför jag alltid tycker att det är intressant att ta med ett antal billigare alternativ i mina produkttester. Denna såg från Jula har nu deltagit i två av mina tester av viksågar. Du kan se hur denna såg stod sig i mitt senaste viksågstest genom att klicka HÄR.
Det jag gillar bäst med denna såg, förutom prislappen, är det frikostigt gummerade handtaget. Ytterligare ett plus får Julas såg för den dubbelverkande bladspärren som, även om den inte ger en helt stum inlåsning, faktiskt på ett säkert vis även låser bladet från att fällas ut under transport..
Längst bak på det gällt röda handtaget finns ett hål för fånglina för den som så önskar.
Jag har nu använt denna såg under sex års tid och tyvärr har sågens kapkapacitet sakta avtagit med åren. Troligen är det denna sågs låga prislapp som fått styra sågbladets kvalitet. Tyvärr tror jag ej att Jula saluför utbytesblad till denna såg, trots att resten av sågen fortfarande håller ett hyfsat skick.
Även om denna såg ej presterade så bra i mitt senaste viksågstest så tycker jag ändå att jag fått mycket såg för de 59 kronor jag lade ut för den år 2009.
Specifikationer
Tillverkare: Jula, svenskt företag med tillverkning utomlands
Modell: Grensåg 702047
Bladmaterial: Rostfritt stål
Bladlängd: 179 mm
Bladtjocklek: 1,11 mm
Bladbredd: 35,5 mm
Utfälld längd: 401 mm
Hopfälld längd: 226 mm
Handtagsmaterial: Hårdplast och gummi
Handtagstjocklek: 24 mm
Vikt: 223 g
Cirkapris: 85 kr (Sverige 2015)
Återförsäljare: Denna såg kommer från Jula (2009)

In English